2016-10-13

E N BILD en trend








En bild säger mer än 1000 ord säger vi. Det är mer än sant i mitt sätt att se. Bilden är så mycket mer än ord och berättar på ett eget sätt. Den säger saker som ord inte kan beskriva.  


Denna bild som ni ser ovan ( som dessutom fått ord) jag fick idag som visar nya tendenser inom dekorativ konst, kläder och inredning efter Trend Union och Li Edelkoorts sätt att trenda. 

 Hur vi nu sätter ihop material på ett nytt sätt. Med NU menar vi från idag och frammåt.  Hur det söks efter nya kombinationer för att hitta fram till en utsmyckning som säger NU. 


Vi talar om trender, och trender är det som Li Edelkoort på Trend Union jobbar med. Jag har genom åren lyssnat på många som förutspår och föreläser om kommande trender, men för mig så regerar Li. Dessutom så är hennes framställning av det hon presenterar för sin publik så tilltalande konstnärligt och sätter igång så mycket processer i mig. 

Hon kommer till Sverige och Danmark under Nov och jag skall se till att antingen se&höra henne hennes anförande i Köpenhamn eller i Sthlm. 

Googlar du Li eller Lidewij Edelkoort som hon egentligen heter eller Trend union så får du mycket god tittning och läsning. 
Man kan dessutom få Trend Union´s nyhetsbrev om det skulle intressera via Li Edelkoorts sida.

Vad säger bilden ovan dig ?

Allt gott 

Jimmy 

2016-10-10

G L A S med spröjs

Vt wonen visar glas partier med spröjs.  


 Avskärmande men genomsiktliga glasväggar med och utan dörrar inomhus känns så rätt nu. Gärna med spröjs som på 30 talet fastän nu görs de flesta profiler för glas spröjs i aluminium eller mdf istället för järn varianter som då var norm. 

Efter att ha jagat öppna ytor under lång tid och levt med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, så är detta en av reaktionerna vi ser i inredningsvalen som nu görs.  

Bilden ovan med stora spröjsade glaspartier gör mig så glad och jag får ett eget ha begär. Lite avis på kunder jag jobbar med nu där jag planerat in just denna typ, fast bla så som på bild längst ner invid en trappa. 

I badrummet som avskiljare passar det även helt utmärkt. 

Så återigen, tillbaks till framtiden. 

Snyggt med spröjsade glas på många ställen där hemma tycker jag, ser det lite överallt för det egna hemmet. Än har inget blivit av dock. 
Får nog tänka till och se om jag inte måste ha det i badrummet i alla fall...


Jimmy




Badrums duschvägg och dörr

Från hall mot vardagsrum

2016-10-09

W A N Å S konst söndag

Wanås Slott infesterat av myror




Wanås slott infesterades redan i Maj i år av myror.  De var inte här när jag kom förra året, det är jag säker på. 
 Första anblicken av dem på håll är riktigt läskig.  

Det vackra slottet från 1400 talet har enorma plåt myror krypandes omkring på fasaden i regi Rafael Gómezbarros. Fullständigt underbart galet i min mening.

Några mil utanför Kristianstad hittar du denna unika konstpark som jag besökte första gången förra året tack vare min goda vän fotografen Per Magnus Persson, som jag jobbat med i fler år än vad någon av oss kommer ihåg,  bor i närheten
Här ser du blog inlägget jag gjorde då.

Wanås slott och konstpark är den perfekta utflykten. Det är inte bara vackert och kulturhistoriskt unikt, utan man får även bästa formen av motion vilket är den man får när man rör på sig i otroligt vacker bok skog som bjuder på  konstupplevelser från jordens alla hörn.
(var finner man det mer än här...?) 
   
Du känner dig som om du både rest jorden runt kulturellt och motinerat samtidigt utan att ens tänka på det. Hur blir det bättre än så?

När du sedan är full av intryck så sätter du dig i ner och får en fika eller middag i parkens fik bredvid Yoko Ono´s Wishing Tree. 


Besök Wanås slott och konstpark idag. 

Jimmy 




Myror  skapade av Rafael Gómezbarros



Fika eller lunch finns att njuta i enkelt, vackert inredd lada.


The Hearts av Marianna Uutinen.




Parken runt Wanås Slott är enormt vacker bokskog som i sig själv är värd att se. Här hittar du förutom konstverk som dessa highlightade gula träd även en ek från 1400 talet.



Konstutställningen inomhus på Wanås  bjuder på krit tavlor (!) och skulpturer av Jakob Kirkeby (jag fick en närapå ohejdbar lust att bara springa fram och sudda ut alla 10 krit tavlor...) Denna krit målning var min personliga favorit. 




Konst installationerna är oerhört många och väl valda och parken erbjuder oehört promenad vänlig omgivning. Förklara det som en slags Pókemon Go med konst för barnen så kanske det går hem när ni planerar utflykten. Art Go ? (finns med all säkerhet Pókemon av digital version även här för de barn och föräldrar som tröttnar på verklighetens skönhet)

Wanås slott sedd genom skulpturen Modified Social Bench, som desstuom är skön att sitta i.




2016-10-05

S A L V A T O R I london







När jag är i Milano på Designveckan så är en utav höjdpunkterna att se Salvatori som är ett Italienskt  designföretag som arbetar i natursten och som skapar de mest åtråvärda badrum jag någonsin sett. 

När jag sist var där så bloggade jag återigen om dem, som du ser här.

I Milano ligger Salvatori i Brera bredvid Boffi vilket ju inte är tråkigt att se deras kök&badrum desstutom när man besöker Salvatori. 

Nu öppnar Salvatori showroom i London på hörnan av Wigmore och Wimpole street i West End. 
Inredningen i butiken i två plan görs av Piero Lissoni och Elisa Ossino. Så nu så kan jag ta en titt på all marmor perfektion till badrums möbler även i London. 

Allt gott 

Jimmy 




2016-10-02

C H E L S E A kontraster





Sitting outside  in the sun with a hat on at Getterön to be able to look at at pictures from Chelsea Flower show.  
What a wonderful fall we are having! 

So happy to have smart blog readers that emailed and said :  Since it is so easy to translate today, why do you write in English on your blog. Good question!
So I will just start writing in Swedish! 
Here we go :

Gick igenom mina bilder från Chelsea Flower show 2016 och fann trä paviljongen jag gilllade. Först och främst sättet att bygga en struktur i trä stack ut. Detta lilla rum som växer eko artat med större avstånd mellan reglarna och ebbar ut i tystnad får mig att stanna. 
 Att rummet som skärmar av åt  sidorna men ramar in naturen och hänger ut över vattnet urskiljer det sköna åt användaren. 
Att dessutom favvo ute stolen designad av Ronan och Erwan Bouroulllec som ingår i  serien Palisades för Hay som lanserades på Milano mässan i år,  fick stoltsera här gjorde ju inte saken sämre.  

Att ett slitet plåtskjul är av mig satt tätt intill med sköna blommande digitalis som estetisk motsats är just för att det är typiskt för Chelesea Flower show. Allt visas på liten yta och kontrasterna är stora. 
Vilket gör upplevelsen ännu större. 

I år var ursäkten att åka till London och se Chelsea Flower show att min mor hade fyllt 70 och fick det som födelsedags present. Nästa år får jag hitta på nåt, för detta vill jag ju inte vara utan. 


Allt gott 


/ Jimmy